„ Conștiința nu îmi va permite nici să mă gândesc, să abandonez sensul vieții mele, cântecul…”- ALIONA VISCUN, interpreta cu dragoste de tot ce e frumos

A crescut cu cântecul în suflet, fiindu-i stâlp de sprijin în vremurile grele, iar acum îl mânuiește cum poate ea mai bine.

Aliona Viscun, intrepreta  nisporeneană este imposibil de confundat cu oricine în această lume, fiind deosebită de toți prin glasul ei melodios, dar și prin dragostea nemărginită față de semeni.

Am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări și, precum îi stă în fire, a acceptat cererea noastră cu o bunătate deosebită și o dibăcie de invidiat.

Cine este Aliona Viscun? A fost prima întrebare, la care am  primit un răspuns mai puțin așteptat și destul de original:

O fire ambițioasă, cu caracter, selectivă, comunicabilă,

 prietenoasă, muncitoare, modestă.

Cum a crescut Aliona Viscun? De unde a pornit și unde a ajuns?

Dacă vorbim la general și sincer,că orice copil are vise,visul meu din copilărie și dorința mea a fost să descopăr să cunosc, să cercetez și anume LUMEA ARTISTICĂ…la o vârstă  foarte fragedă eu cunoșteam interpreți,actori,emisiuni la Radio si Tv. De aici a pornit pasiunea și scânteia care a aprins dorința de a îmi expune dorința de a ieși în scenă în fața spectatorilor. Pentru mine asta era doar un vis. Am crescut într-o familie cu 5 copii, eu fiind mezina, pe vremurile alea era imposibil să ajungi  la o școală de dans, muzică sau alt gen artistic,dar,în clasa a 3-a, mămica m-a dus la Chișinău la o școală de balet, aveam toate criteriile care se cereau în acel anunt, impedimentul care a fost, că nu eram din Chișinău și eram departe de oraș, nu puteam frecventa orele, așa că sa spulberat visul, dar dorința mea aceiasi -Lumea mea micuță unde eu eram micuța artistă. Acasă cântam, dansam, scriam versuri. În clasele gimnaziale eram activă la toate cercurile din școală, dans, teatru, cerc folcloric, paralel și la Casa de cultură pe scenă, la activitățile din sat. Într-un cuvânt, am pornit-o, așa cum se spune în popor, de la treapta de jos, atent și într-un tempou rar pentru a mă putea ridica pe treptele unde îmi doream să ajung. Acest tempou mi-a dat posibilitatea să progresez pe plan profesional.

Cât de mult iubește Aliona Viscun ceea ce face?

Succesul fiecăruia, și in orice domeniu, este  să iubesti ceea ce faci, ca pe tine însuși, fiindcă aici investești timp, sănătate, creativitate , suflet și tot ce are omul în el mai bun. Iubesc ceea ce fac și asta am înțeles, când această lume a frumosului m-a ajutat să ies din stări în care viața m-a  pus la încercare,

simbioza/conexiunea mea cu meseria pe care o am este 100/100 cea ce aș face și în altă viață.

Care sunt planurile interpretei Aliona Viscun?

Ca orice interpret, am niște planuri, doar că eu nici o dată nu îmi fac planuri mărețe, ca să rămân dezamagită. Mereu am spus și o voi spune, că sunt o norocoasă, indiferent de situații,  eu am reusit. Am avut noroc, și am, de persoane, pot spune PROFESIONIȘTI, și care cunosc prețul muncii  și m-au îndrumat cu un sfat, cu încurajări, dar de multe ori reușitele și succesul meu s-a datorat și cârcotașilor și invidioșilor cărora le-am demonstrat că nici o dată nu voi rămâne la nivelul lor. Am plâns, am râs, am muncit, am investit și toate astea nu pentru a-mi pune coroana pe cap,dar pentru a mă simți împlinită sufletește, să-mi expun prin Artă  strigătul lăuntric.

Interpreta are plusuri și minusuri, așa cum are fiecare om. Ce o face mai puternică și ce o face mai vulnerabilă?

Nu aș vrea să spun ce sau cine mă face să fiu puternică, pentru că de fiecare dată sunt motive pentru așa ceva. Cu gândul la  Dumnezeu și încredere în forțele proprii, ne putem înălța. Nu mă pot declara o femeie cu super puteri, dar mă pot declara o luptătoare.

Ce mă dezarmează și mă face vulnerabilă? Dezamăgirile în persoanele false. Devin vulnerabilă să-mi răspund mie însămi, de ce? Pentru ce? Și tot acestea îmi sunt lecții, pe care le învăț, să fiu mai puternică și mai ,,înarmată” cu calități, care   unora nu le place. Plusul meu este că nu sunt invidioasă  și  asta este foarte important, pentru că îmi văd de treaba mea și nu caut în ograda nimănui. Minusul meu este că îmi asum responsabilități mari și aici pot munci foarte mult ca să-mi reușească.

Un mesaj  pentru Aliona Viscun de peste 10 ani:

Peste 10 ani, Aliona Viscun va fi cea de ieri, de azi și de mâine. Toate aceste 3 etape de vârstă să  fie în una singură. ETAPA Feminității și maturității. Realizată, Fericită, Împlinită.

Plină de speranță și încredere în ceea ce face, OM-ul Aliona Viscun jură iubire nemărginită și devotament culturii și artei muzicale, tinzând spre noi orizonturi și noi realizări.