„Semințe de Cer” – un tandem creativ între autoarea Adelina Labic și pictorița Galina Vieru. Lansare în spirit angelic la Muzeul din Călărași

O lansare de carte cu spirit angelic a avut loc la Muzeul Istorie și Etnografie din orașul Călărași. Este vorba despre evenimentul care le-a avut ca protagoniste pe Adelina Labic și Galina Vieru ce au propus spre admirația publicului lucrarea „Semințe de Cer” – o carte cu sens de pace și dragoste de casa părintească.

Adelina Labic este autoarea textelor care se regăsesc în lucrare, iar picturile semnate de Galina Vieru au însoțit frumos buchiile așternute de scriitoare. Un tandem care a fost unit prin simț estetic și uman.

Adelina Labic, autoarea lucrării „Semințe de Cer”: „Sunt și de formare pedagog. Aici a venit o colegă cu acești minunați copii și acest lucru mă emoționează cel mai mult. De aceea, vreau să creez cărți pentru copii, dacă nu le place ceva vei înțelege de la bun început, pentru că ei sunt cei mai sinceri cititori. Și promit că următoarea carte de poezii care iese foarte curând de sub tipar să venim cu prima lansare aici, în Călărași, deoarece este locul aproape sufletului meu. Mulțumesc echipei muzeului din Călărași că a organizat acest eveniment.”

Galina Vieru, pictoriță: „Mi-aș dori să ne întâlnim cât mai des, să facem un atelier de pictură, un atelier de ilustrat o carte sau o povestire și asta pentru ca voi cei mici să ne înțelegeți pe noi oamenii maturi și noi, la rândul nostru, să vedem de ce aveți nevoie. Să facem un schimb de experiențe. În această carte am depus o parte din sufletul meu, deoarece m-a cucerit și pe mine ca matur maniera de a scrie a doamnei Labic, deoarece Adelina Labic este un autor rar întâlnit la noi, îndrăznesc să spun, deoarece textele ei sunt pline de pace, dragoste. Întâlnim atâta metaforă acolo și ne dezvoltăm imaginația.”

Directoarea Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, gazda evenimentului cultural-artistic, a ținut să remarce faptul că, lansarea cărții „Semințe de Cer” a demonstrat o conexiune spirituală între generații reunite sub același semn al creației scriitoricești, de pictură și muzeală.

Natalia Veleșca, directoarea Muzeului Istorie și Etnografie din orașul Călărași: „Vă mulțumim din suflet că ați ales muzeul nostru. Și să știți, chiar dacă oamenii spun că muzeul este locul unde se găsesc vechituri, dar să știți că acele lucruri vorbesc, au în spate o istorie bogată și munca noastră este de a le descoperi zi de zi și a vi le propune spre admirație.”

Nota angelică a lansării de carte a fost reproducerea fragmentelor din lucrare de către elevii claselor a întâia și a treia de la Școala Primară din orașul Călărași.

Muzeograful Mariana Iurcu, care a fost și moderatoarea acțiunii de lansare, a ținut să precizeze că pentru instituțiile muzeale sunt importante evenimentele de orice fel, pentru că doar așa o localitate poate deveni cunoscută și apreciată.

Mariana Iurcu, muzeograf la Muzeului Istorie și Etnografie din orașul Călărași: „În cazul nostru, Muzeul orașului Călărași este o platformaă culturală, unde oricine vine să se întâlnească cu autorul cărții sau cu autorul picturilor. Ne dorim ca orașul/raionul Călărași să devina într-o bună zi capitala  culturii, nu doar capitală turistică. Muzeul a mai avut lansări de carte, dar fiind totuși un muzeu unde sunt vernisaje, expoziții tematice, mai rar, dar avem și lansări. Mai ales că de data aceasta autorii cărții și-au dorit lansarea la muzeul orașului Călărași. Mulțumim cetățenilor din raionul Călărași că sunt receptivi și se implică activ în tot ce se întâmplă la muzeu. Și să nu uităm cum zicea Ernest Hemingway „nu există prieten mai loial decât cărțile”, eu aș adăuga în context, că nu există prieten mai fidel cel ce vizitează muzeele, bibliotecile ca să devină cultivat în timp și în spațiu.”

Trebuie să remarcăm că, lansarea de carte „Semințe de Cer” a coincis cu închiderea vernisajului de pictură Bijuterii de Călărași” care poartă semnătura pensulei pictoriței Galina Vieru.