Cum să crești coeziunea socială în satul tău cu ajutorul culturii

„Cultura este un instrument prin care poți să crești coeziunea socială”, a spus-o de multe ori Veaceslav Reabcinschii, managerul proiectului „Șezătorile Moldovei.ACASĂ”. Este filofozia cu care a pornit la drum în cadrul proiectului și pe care a încercat să o transmită celor patru comunități implicate.

Din august 2022 și până la sfârșitul anului, lucrătorii culturali și ai primăriilor din s. Balasinești, Briceni, s. Maramonovca, Drochia, s. Gaidar, Găgăuzia și s. Volintiri, Ștefan Vodă au studiat despre cum evenimentele culturale pot uni oamenii din localități. Aceștia au fost instruiți de experți în sociologie, culturologie și management cultural și au învățat, pe lângă asta, cum să scrie proiecte.

Odată cu partea teoretică, reprezentanții localităților au lucrat în comun, au identificat problemele cu care se confruntă la nivel de comunitate și au încercat să sensibilizeze prin intermediul unor evenimente socio-culturale.

Acest video poate servi ca un ghid pentru lucrătorii culturali care vor să crească coeziunea socială în localitatea lor.