Zilele Diasporei la Călărași 2022: de la târgul meșterilor populari, la un show susținut de Pasha Parfeni

În aceste zile raionul Călărași își adună oamenii frumoși din toate colțurile lumii. Cu acest prilej, pe data de 11 august, la Călărași este organizat un eveniment dedicat diasporei.

De la mic la mare este invitat la sărbătoare. Acțiunea se va desfășura în scuarul Primăriei orașului Călărași și la estrada de vară „Vladimir Dodon” (amfiteatru).

În această zi va fi organizat un târg al meșterilor populari din zonă, unde își vor etala lucrările confecționate cu atâta dibăcie și măiestrie, iar călărășenii din diaspora vor putea să le achiziționeze.

Sărbătoarea, de asemenea, va fi însoțită de muzică autohtonă: orchestra de muzică populară „Ciobănaș”, ansamblul de dansuri „Codrenii”, dar și multe alte surprize pentru toți. Iar invitații speciali au evenimentului sunt Constantin Cobîlean jr. și Pasha Parfeni.

Cei care vor trece pe la Călărași în ziua de 11 august vor mai avea ocazia să admire mai mule expoziții de:

1. Panouri informative ale obiectivelor turistice din Călărași.

2. Panouri cu 15 persoane din diaspora care sunt activi și ambasadorii noștri acolo unde trăiesc și activează, căci sunt personalități remarcabile.

3. Diaspora reîntoarsă și activă – Acasă.

Eveniment „Zilele Diasporei la Călărași” a ajuns la cea de-a V-a ediție și face parte dintr-un program extins al Biroului Relații cu Diaspora.

Precizăm că, BRD, tradițional, organizează în a treia săptămână a lunii august la Chișinău Zilele Diasporei – o frumoasă ocazie a reîntâlnirii și a comunicării, un prilej de a scurta distanțele și de a apropia oamenii.