Muzeul din Edineț, perla culturală a Nordului

Muzeul Ținutului Edineț este letopisețul din care poți citi istoria și trecutul raionului Edineț. Amplasat în una dintre cele mai vechi clădiri ale orașului, care datează din 1922, această instituție are un parfum al trecutului îmbinat cu prezentul. Instituția muzeală cuprinde trei secții cu un patrmoniu de peste 27 de mii de exponate din diferite domenii.

Știați că:

Numai aici, la Muzeul din Edineț, în secția Istorie vei clători în timp ajungând într-o grotă în care au trăit primii oameni pe aceste meleaguri? Tot aici veți descoperi cum arată un tumul și pentru ce a fost folosit acesta?

Dacă aveți copii, aici ei pot deveni mici  arheologi, fiindcă secția Istorie are improvizat un sit arheologic în care cei mici pot săpa și descoperi obiecte arheologice.

Numai aici, puteți vizita sala dedicată deportărilor staliniste și asculta povestirile tragice ale deportaților din infernul gulagului.

Numai aici, peștișorul de aur din secția Natură a muzeului îți poate îndeplini dorințele, iar dinozaurii din această secție te pot duce cu gândul la filmul ,,O noapte în muzeu”.

Tot la noi, afli despre speciile introduse în Cartea Roșie a Republicii Moldova, dar mai poți vâna fotografic un mistreț sau căprioară.

Dacă mergem în secția Arta Populară, puteți descopri îndeletnicirile, portul și tradițiile locale, iar Casa Mare îți va aminti de locul din care a ieșit mireasă bunica sau străbunica.

Dragi vizitatori, dacă ajungeți în Edineț, programați-vă vizitarea muzeului, iar noi vă garantăm o lecție practică la istorie, un master class în țesutul covorului și o dorință împlinită a peștișorului de aur.

foto: Muzeul Ținutului Edineț

Articol semnat de Angela Boian, muzeograf, ghid de turism.