La Călărași, PACEA a fost sărbătorită de la mic la mare

Pentru o zi, curtea Muzeului de Istorie și Etnografie orașul Călărași a fost transformată într-un paradis al păcii. Evenimentul a fost organizat de primăria orașului Călărași împreună cu muzeul, care au îndemnat cetățenii să petreacă timpul frumos sub sloganul ,,Culori pentru Pace”. Invitați de onoare au fost un grup din România:

Mioara Voicu – Ambasadoarea pentru Pace din România, cordonator programe artistice, Asociația „Mihai Eminescu Luceafărul”, București, cordonator proiect ,,Culori pentru Pace”

Petrescu Maria – președinta Asociației „Mihai Eminescu Luceafărul” din București

Valeriu Mocanu – președintele Asociației Academiei Națiunii Române

Horia Florian Vlădan, Ileana Constantin ș.a.

În cadrul evenimentului, copiii au pregătit un recital de poezie, muzică și dansuri, iar peste 60 de copii din Călărași au participat la concursul internațional – ,,Culori pentru Pace” – unde au redat Pacea în viziunea lor. Totodată, adulții au organizat o șezătoare din cadrul proiectului ,,Șezătoarea Călărași coase Cămăși cu Altiță”, deoarece mesajul ce ne unește a fost ,,Ia românească – mesagerul păcii în lume”.

Picturile copiilor din România, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, se vor regăsi într-un catalog internațional.

Expoziția Culturală Internațională „Culori pentru Pace” și șezătoarea „Ie românească – mesagerul păcii în lume” a fost organizată de Primăria Călărași și Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Călărași sub egida Asociației Internaționale „Culori pentru Pace”, Asociația Mihai Eminescu – Luceafărul din orașul București.

***Articol realizat de Mariana Iurcu, muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie or. Călărași