Muzeul din orașul Călărași, transformat într-un parc auto al mașinilor de colecție

Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Călărași devine pentru o lună și jumătate un adevărat parc auto pentru mașini de colecție. Bijuteriile pe patru roți aparțin colecționarului Victor Verejan, care este un împătimit al frumosului și se ocupă de colecționarea mașinilor în… miniatură.

Ideea de a face o asemenea expoziție apaține muzeografului Mariana Iurcu, care a declarat pentru portalul nostru cooltura.info că un astfel de vernisaj este o premieră și își dorește ca în perioada când practic toată lumea începe să revină din vacanțe, mai cu seamă copiii, să aibă ce admira.

Mai mult, prin expoziția mașinilor în miniatură din colecția lui Victor Verejan, ar fi prima portiță pentru viitoarele expoziții și acțiuni organizate de Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Călărași ca să descopere oamenii din localitate și nu numai care au diverse pasiuni și pot impresiona pe toți.

Expoziția cuprinde mașini din diverse perioade ale istoriei. De asemenea, cei care vor vizita muzeul o să poată admira mașini de producție americană, europeană, sovietică etc.

„Îndemnăm pe toată lumea să vină se viziteze această expoziție și în același timp să-și testeze cunoștințele în recunoașterea modelelor de mașini prezentate la Muzeu”, ne-a mai declarat muzeograful Mariana Iurcu.

În acest context, Muzeul din orașul Călărași vine și cu apel către toți: să nu aruncați jucăriile sau lucrurile care vi se par învechite, ci să veniți și să le donați instituției muzeale.

Expoziția poate fi vizitată începând de astăzi, 17 august 2022, până pe data de 01.10.2022.

Victor Verejan este colecționar de vreo 15 ani. În colecția sa are peste 500 de mașini în miniatură. De asemenea, Victor mai este pasionat și de alte lucruri pe care le colecționează, cum ar fi: discuri de vinil, CD-uri etc.