Lansare de carte „Verbul de rămas bun” de Vlad Olărescu. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la lansarea plachetei de versuri „Verbul de rămas bun”, semnată de Vlad OLĂRESCU, jurnalist, publicist, scenarist.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la lansarea plachetei de versuri, apărută post-mortem la editura „Continetal-Grup” și semnată de Vlad OLĂRESCU, jurnalist, publicist, scenarist.

„Sunt sigur că Vlad Olărescu, de acolo, de sus, de pe steaua pe care s-a strămutat în Vecie, se bucură de apariția acestei cărți, apreciind gestul nostru ca un îndemn de eternă pomenire a lui”, menționează în prefață Ion ANTON, redactor – coordonator al cărții.

Vlad Olărescu s-a născut în ziua de 7 noiembrie 1951. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1977. A fost jurnalist la săptămînalul „Literatura şi arta”, la revista ”Basarabia”, televiziunea națională etc. El a colaborat și cu studioul „Telefilm-Chişinău” în calitate de scenarist. În 1997, Vlad Olărescu a scris și editat cartea „Înfierea din urmă”, o biografie completă a marelui interpret popular Nicolae Sulac.  

Vlad Olărescu a murit în SUA, țară în care trăia de ani buni și în calitate de cetățean american. În urmă cu câțiva ani, revenit într-o vizită la Chișinău, când deja își trăia efectiv ”visul american”, Vlad ne spunea că ”următorul lui vis” era ca, la bătrânețe, să revină în țară, să-și cumpere o căsuță și să scrie cîteva cărți inspirate din propriile-i trăiri, aventuri și din viața de emigrant în America.

„De peste țări și mări, Vlad Olărescu ne dă de înțeles că nu poți să fii aproape niciodată acolo unde te afli, dacă nu lași dorul Acasă, ci-l iei cu tine ca pe o bucată de pâîne”, scria despre protagonist regretatul Nicolae Dabija.

…Se duc anii ca un stol

De iluzii migratoare,

Și mi-i sufletul mai gol,

Și mi-s floarea ce nu-nfloare,

Și-s actorul fără rol…

 

Evenimentul va avea loc la 18 mai 2022, ora15.00,  Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).