Fotografia lui Iurie Șveț, în top 15 imagini din lume la concursul „Wiki Loves Monuments”

sursa foto: Iurie Șveț

Wiki Loves Monuments, unul dintre cele mai mari concursuri de fotografie din lume, a anunțat câștigătorii ediției 2022. Locul 11 a fost atribuit imaginii fotografului Iurie Șveț – aceasta fiind prima dată în istoria concursurilor „Wiki Loves …” când Moldova a fost recunoscută la acest nivel, titrează diez.md.

În cadrul concursului au fost premiate cele mai bune 15 imagini din toată lumea.

În noiembrie 2022, Iurie a luat locul I cu fotografia sa la etapa națională a concursului concursului – Wiki Loves Monuments Moldova 2022.

Organizatorii Wiki Loves Monuments Moldova au menționat că decizia juriului de atunci nu i-a luat prin surprindere.

„Imaginea are o compoziție de neegalat, reușind să ilustreze celebra biserică din Hirișeni scoțând însă în evidență biserica de lemn mai puțin cunoscută de alături, și anume cea din Gârbova. Iurie e cunoscut pentru efortul său neobosit de a descoperi și aduce în prim-plan aspecte ascunse ale trecutului și prezentului Republicii Moldova”, mai notează sursa citată.

Wiki Loves Monuments este un concurs de fotografie internațional, în care participanții sunt invitați să publice pe Wikipedia imaginile lor cu monumente arhitecturale, istorice și de artă. Prima ediție a fost organizată în 2010 într-o singură țară: Regatul Țărilor de Jos. Ulterior, concursul a devenit internațional, iar an de an interesul a crescut considerabil: până în 2021 numărul total de imagini încărcate a depășit cifra de 2 600 000.

Lasă un răspuns