Expoziția „Pesaje urbane din Chișinăul de ieri și de azi” semnată de Valentina BRÂNCOVEANU, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la expoziția personală a artistului plastic Valentina BRÂNCOVEANU, cu genericul „Pesaje urbane din Chișinăul de ieri și de azi”.

Pictate în diferite anotimpuri ale anului, lucrările Valentinei Brâncoveanu surprind prin colorit, originalitate, măiestrie, dar mai ales prin sufletul luminos al artistei pe care vizitatorii îl regăsesc în tablouri. Multe dintre vechile căsuţe pictate cândva au fost demolate sau au dispărut din peisajul oraşului şi au rămas doar în imaginile surprinse de artistă. Multe dintre lucrările pictoriței se află în colecțiile Muzeului Național de Arte Plastice din Chișinău, în Muzeele de Artă din Klaipeda (Lituania), precum și în colecții particulare din Moldova, România, Bulgaria, Franța, SUA, Israel.

Lucrările artistei au mai fost expuse la Biblioteca Națională în anul 1993 și 2002.

Expoziția poate fi vizitată până pe 30 decembrie, în blocul central, spațiul expozițional, etajul II (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”,).