De Ziua Europei va fi prezentat spectacolul REQUIEM PENTRU BUCEA – MANIFEST PENTRU PACE

Pe 9 mai la ora 18:00, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, CUVÂNTUL POEȚILOR și VOCEA OAMENILOR DE TEATRU se solidarizează împotriva RĂZBOIULUI SÂNGEROS din UCRAINA.

Pe 9 mai la ora 18:00, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, CUVÂNTUL POEȚILOR și VOCEA OAMENILOR DE TEATRU se solidarizează împotriva RĂZBOIULUI SÂNGEROS din UCRAINA.

REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este un spectacol-eveniment, așa cum Bucea, alături de Mariupol, Borodeanka și Irpin, este un simbol al tragediei ucrainene.

La eveniment vor participa actorii Diana Decuseară, Draga-Dumitrița Drumi, Iurie Focșa, Ghenadie Gâlcă, Alexandru Pleșca, Rusanda Radvan, Vladislav Ropot, Ana Tkacenko, Olga Triboi, Doriana Zubcu-Marginean, Mihai Zubcu.

Dintre poeții din Ucraina, România, Republica Moldova, care au contribuit, menționăm: Anastasia Afanasieva, Alexandra Arnăut, Mădălina Botnaru, Ruxandra Cesereanu, Dumitru Crudu, Rodica Gotca, Valeria Gribinenco, Boris Gumeniuk, Maria Ivanov, Iya Kiva, Georgiana Mărculescu, Daniela Moisiciuc, Lesyk Panasiuk, Cosmin Perța, Maria Pilchin, Nicolae Popa, Savu Popa, Alexandru Popescu, Radmila Popovici, Vasilisa Savitkaia, Grigory Semenchuk, Moni Stănilă, Ronin Terente, Alexandra Toledo, Augustina Visan.

REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este un proiect al Teatrului Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Centrul de Arte „Coliseum” și cu participarea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.
REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este realizat în cadrul Platformei Naționale de Dezvoltare și Promovare a teatrului documentar și este sprijinit financiar de către Biroul de Cooperare al Elveției.

Proiectul este inițiat de scriitorul Dumitru Crudu.

Scenografie: Mariana Bivol-Tonu
Concept video: Ian Onică
Concept și regie: Mihai Fusu și Luminița Țâcu.

Accesul la eveniment este liber, pe bază de locuri rezervate prealabil. (022 22 11 77 – casa de bilete).

Precizm că, din data de 24 februarie, de când a început războiul în Ucraina, artiști, scriitori, oameni de teatru, au protestat împotriva războiului. TNME s-a solidarizat din primele zile cu poporul ucrainean și o face în continuare.