A fost lansată campania „DĂRUIEȘTE O CARTE PENTRU PENITENCIAR”. Implică-te și tu

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, la inițiativa administrației penitenciarelor, lansează o nouă campanie de colectare a cărților „DĂRUIEȘTE O CARTE PENTRU PENITENCIAR”, care se va desfășura în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2022. Campania este organizată în cadrul inițiativei „Lectura ne unește”, Programului Național „LecturaCentral” ediția a V-a, 2022 și v-a decurge în localitățile de reședință a bibliotecilor participante:  

·         Biblioteca Națională a Republicii Moldova

·         Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”, Chișinău

·         Biblioteca Publică Raională „A. Donici”, Orhei

·         Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”, Rezina

·         Biblioteca Publică Cricova, filiala Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”

·         Biblioteca Municipală ”Eugeniu Coșeriu”, Bălți

·         Biblioteca Publică Raională “Î.P.S. Antonie Plămădeală”, Hâncești

·         Biblioteca Municipală ,,Mihail Sadoveanu”, Soroca

·         Biblioteca Publică Raională din Taraclia

·         Biblioteca Publică din Crihana Veche, Cahul

Fiecare bibliotecă implicată va colecta cărți pentru penitenciarul partener, semnatar al acordului de colaborare. Sunt binevenite cărți din domeniile: legislație, drept, psihologie motivațională, istorie, beletristică, etc., ediții noi sau într-o stare bună, în limba română și rusă. De asemenea, solicităm cărți pentru copii cu destinația Penitenciarul nr.7 – Rusca, raionul Hînceşti, unde își ispășesc pedeapsa mamele cu copii până la trei ani. Cărțile donate vor fi repartizate destinatarilor într-o activitate solemnă organizată la sfârșitul Campaniei „Dăruiește o carte pentru penitenciar”.

Cu siguranță, fiecare din noi avem cărți pe care nu le mai citim, dar care vor fi de un real folos pentru cineva. Să contribuim la formarea și îndrumarea persoanelor aflate în detenție!

Pentru donații vă așteptăm la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”) sau în cadrul bibliotecilor participante în cadrul inițiativei.

Informații suplimentare: (+373) 22 24 00 70, Ecaterina Dmitric, șef secție Dezvoltare în biblioteconomie și știința informării, BNRM