A fost lansat flyer-ul informațional-turistic „Călărași for YOU”. Bucletul e în limba engleză

Călărași devine mai aproape de turiștii locali, dar și de cei străini. Recent, Centrul de Informare Turistică Călărași a lansat o serie de flyere cu titlul generic: Călărași for YOU. Specialistul în turism, Mariana Iurcu, explică prin faptul că din moment ce în Călărași există un centru de informare turistică devine obligatoriu ca instituția să fie una profesionistă și să ofere tuturor oferte deverse și flayere, trasee turistice și multe alte servicii care să satisfacă turistul, călătorul ce vin în raion.

Mariana Iurcu, specialist în turism, Centrul de Informare Turisitcă Călărași: Flyerul este în limba engleză și în el se vorbește despre orașul Călărași, un oraș care tot mai mult își face cale pe piața turistică a Republicii Moldova și vrem ca oricine să afle cât mai multe cine suntem, ce oferim în oraș și cum pot să ne găsească, or acest flyer așa ceva oferă. În plus și fotografii sugestive despre orașul Călărași activ sunt proiectate pe acest buclet informațional-turistic.”

Cine ar putea obține aceste flyere? “Beneficiarul este oricine vine în vizită în orașul/raionul Călărași și vin în pace și bunăvoință de a descoperi potențialul turistic cultural, istoric, arhitectural ecleziastic și multe altele. Desigur este și pentru cetățenii noștri care sunt obligați să cunoască orașul, raionul și potențialul turistic pe care îl avem, deoarece cum vom vorbi altora cine suntem și ce avem dacă nu vom cunoaște noi în primul rând ce avem acasă.”

Flyer-ul este unul foarte simplu, dar în același timp unul suficient de exhaustiv. “Pe față este o fotografie a călărășenilor activi și un explainer cine suntem și cum ne pot găsi, rețelele de socializare, plus adresa juridică a Centrului de Informare Turistică. Iar pe verso(mijlocul) este expusă harta orașului și cu obiectivele turistice proeminente ale orașului. Aceste obiective sunt scoase în prim-plan că să arătăm cât de bogați și variați suntem și că avem un potențial cultural turistic unic pe țară, (cum ar fi, unicul sit arheologic conservat sub sticlă din Republica Moldova, muzeul Viorii, muzeul Poliției, amfiteatrul și multe altele”.

Turistul găsește și beneficiază de acest flyer doar venind la Centrul de Informare Turistică raionul Călărași. Dar ne dorim să lăsăm câteva zeci de flayere la Centrul Informațional Turistic din Chișinău (ANTRIM) la Ministerul Culturii și la Primăria Chișinău că să fim recomandați de ei și altor agenții de turism, centre turistice din țară, căci flyerul este ușor de realizat și ușor ghidează turistul să călătorească independent în localitate.

Fotografiile ce au fost incluse în flyer aparțin lui Adrian Rusu, iar designer este Gabriela Veleșca – ambii sunt voluntarii fideli ai Muzeului de Istorie și Etnografie orașul Călărași unde se alfa și Centrul de Informare Turistică raionul Călărași. Pe această cale le mulțumesc că acceptă provocările noastre și contribuie la dezvoltarea și promovarea Călărășului.

AUTOR: Mariana Iurcu, muzeograf, specialist în turism, Centrul de Informare Turistică raionul Călărași